Adam Chrząstowski

Kogel-mogel z owocami


Przepis z programu Adam po pracy (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 8849

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 jajka

2 żółtka

2/3 szklanki cukru pudru

200 g truskawek

pieprz w młynku

 

Przygotowanie:

Jajka i żółtko wymieszać, ubijać do białości, a następnie stopniowo dodawać cukier i ubijać mikserem lub w robocie kuchennym przez 15 minut na puszystą jasną masę. Truskawki pokroić w cząstki i posypać świeżo zmielonym pieprzem. W szklanym naczyniu przekładać warstwy masy jajecznej i owoców.

powrót

Podobne przepisy

(odc.11)grejpfruty w galaretce
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Biały mus
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Omlet czekoladowy
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Owoce w szampanie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Crumble z borówką amerykańską
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

#przemek13

01.06.2011 15:30


grudziądz

CYTUJ

Truskawki dodać Pieprz To niemożliwe

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.