Kogel-mogel z Kozamerem klasztornym i malinami

Kogel-mogel z Kozamerem klasztornym i malinami
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Gieno Mientkiewicz

Seria kulinarna:
Przez dziurkę od sera 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 3 żółtka
  • 5 łyżek miałkiego cukru
  • 3 łyżki nalewki malinowej lub żurawinowej
  • 3 łyżki świeżych malin
  • 3 łyżki pokruszonego sera klasztornego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Oddzielić żółtka od białek. Do żółtek dodać cukier i utrzeć na puszystą masę. Na patelni odparować nalewkę do gęstości syropu. Na talerz wlać kleks kogla-mogla, w to wkomponować plamę z zredukowanej nalewki, ułożyć kawałki sera i owoce malin. Polać całość strużką zredukowanej nalewki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA