Agnieszka Kręglicka

Kofty z kminem i czosnkiem


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska

Kofty z kminem i czosnkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

0,5 kg mielonego mięsa jagnięcego

0,5 kg wieprzowego mięsa mielonego

2 utarte ząbki czosnku

łyżka mielonego kminu rzymskiego

1 łyżka cebuli pokrojonej w drobną kostkę

łyżka słodkiej papryki

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

sól

pieprz

ostra papryka

jajko

 

Sos

jogurt naturalny

posiekana świeża mięta

posiekana cytryna ze skórką

sól

pieprz

Przygotowanie:

Składniki sosu wymieszać, odstawić. Pozostałe składniki wymieszać dokładnie, wyrobić masę mięsną ręką. Można sprawdzić smak smażąc próbnego kotlecika na patelni, uzupełnić przyprawy. Formować z mięsa nieduże balaski i nadziewać je na patyczki. Układać na blasze wyłożonej pergaminem i piec w temperaturze 200°C. Po około 20 minutach sprawdzić czy są gotowe, obrócić. Dopiec z wierzchu zwiększając temperaturę w górnym opiekaczu. Podawać na gorąco, z zimnym sosem.

powrót

Podobne przepisy

Rosół z kaczki
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy, Dobre dla dzieci
Jagnięcina duszona w winie beaujolais
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kurczak pieczony po włosku
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Smażona konserwowa wołowina
Delia  Smith
Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith odc.2
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.