Kminkowe ragout z jelenia

Kminkowe ragout z jelenia
Oceń przepis:
45 ocen Średnia ocena: 3.40
Seria kulinarna:
Pieprz, chilli, sól (odc. 6)
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Oczyszczone i umyte mięso kroimy na równe kawałki (trochę większe niż do gulaszu). Obtaczamy w mące. W rondlu rozgrzewamy oliwę i masło. Obrumieniamy mięso ze wszystkich stron, dodajemy pokrojone w drobną kostkę warzywa oraz utarty z odrobiną soli czosnek. Chwilę smażymy, ciągle mieszając. Wlewamy wywar i wino. (Dla ulepszenia wartości smakowych możemy dodać brandy lub koniak). Zagotowujemy, dodajemy pozostałe przyprawy oraz uprażony kminek i dusimy pod przykryciem na małym ogniu około 50 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Ragout podajemy z domowymi pyzami ziemniaczanymi oraz zasmażanymi buraczkami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA