Kluski z kurczakiem, jarzynami i orzeszkami ziemnymi

Przepis z programu Nancy Lam Orzechowe noce (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Kluski z kurczakiem, jarzynami i orzeszkami ziemnymi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

230g kurczaka

2 łyżki oleju

cukinia

papryka

brokuły

pięciocentymetrowy kawałek imbiru

błyskawiczne kluski

sos ostrygowy

sos sojowy

orzeszki ziemne

mąka kukurydziana

 

 

Przygotowanie:


Pokroić jarzyny. Na rozgrzany olej wrzucić rozdrobniony imbir i kurczaka pokrojonego. Na cienkie paski w poprzek włókien. Dodać jarzyny i podsmażyć razem z mięsem. Kluski wrzucić do wody na dwie minuty, odcedzić i zalać zimną wodą. Wymieszać z kurczakiem i jarzynami. Przyprawić czarnym pieprzem, sosem sojowym i sosem ostrygowym. Dolać pół szklanki wody z mąką kukurydzianą. Posypać orzeszkami ziemnymi.

powrót

Podobne przepisy

Grillowany kurczak w tajskiej marynacie
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Długie upalne dni (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Duszone mięso po irlandzku
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia irlandzka
Pasztet z wątróbek
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Comber jagnięcy w sosie porto z warzywnym gołąbkiem chartreuse
Przepis z programu Szefowie kuchni (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.