Kluski z kurczakiem, jarzynami i orzeszkami ziemnymi

Przepis z programu Nancy Lam Orzechowe noce (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne, Makarony, kluski
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Kluski z kurczakiem, jarzynami i orzeszkami ziemnymi
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

230g kurczaka

2 łyżki oleju

cukinia

papryka

brokuły

pięciocentymetrowy kawałek imbiru

błyskawiczne kluski

sos ostrygowy

sos sojowy

orzeszki ziemne

mąka kukurydziana

 

 

Przygotowanie:


Pokroić jarzyny. Na rozgrzany olej wrzucić rozdrobniony imbir i kurczaka pokrojonego. Na cienkie paski w poprzek włókien. Dodać jarzyny i podsmażyć razem z mięsem. Kluski wrzucić do wody na dwie minuty, odcedzić i zalać zimną wodą. Wymieszać z kurczakiem i jarzynami. Przyprawić czarnym pieprzem, sosem sojowym i sosem ostrygowym. Dolać pół szklanki wody z mąką kukurydzianą. Posypać orzeszkami ziemnymi.

powrót

Podobne przepisy

Sztuka mięsa z warzywami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Terrine z wieprzowiny
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.5)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Hamburgery
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Kefta z jagnięciny
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Kura w rosole
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.