Marieta  Marecka

Klasyczna zupa pomidorowa


Przepis z programu ABC GOTOWANIA
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Klasyczna zupa pomidorowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 2
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 4.0

Składniki:

1 litr bulionu wołowego

4 pomidory

1 mała cebula

szczypta cynamonu

1 łyżeczka miód (lub cukru)

sól, pieprz

1 łyżka masła

koperek lub nać pietruszki do podania

ryż lub makaron do podania

 

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w kostkę, pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w dużą kostkę. Rozgrzewamy masło w rondelku, wrzucamy cebulę i podduszamy, aż się zeszkli. Dodajemy pomidory przesmażamy razem bez przykrycia co jakiś czas mieszając. Po ok. 15 minutach doprawiamy miodem i miksujemy. Bulion podgrzewamy i przecieramy przez sitko pomidory. Zagotowujemy na małym ogniu, doprawiamy cynamonem i pieprzem. Serwujemy z ryżem i koperkiem.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z dyni
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kartoflanka z cykorią i wędzonym boczkiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Krupnik na gęsich podrobach
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa miso
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 48)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Zupa pistou
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Letnia zupa pomidorowa z bazylią i grzankami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

maja013

postów: 1

28.01.2014 23:06

CYTUJ

dobre

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.