Ainsley Harriot

Klasyczna grecka marynata Ainsleya


Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia grecka

Klasyczna grecka marynata Ainsleya
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 łyżki oliwy

drobno posiekana skórka i sok z 1 cytryny

2 rozgniecione ząbki czosnku

2 łyżki posiekanego świeżego oregano lub tymianku

łyżka miodu

sól

pieprz do smaku

 

 

Przygotowanie:


Do oliwy dodać skórkę oraz sok z cytryny i czosnek, wymieszać. Dodać posiekane zioła, miód, wymieszać i przyprawić solą i pieprzem, wymieszać. Można w niej marynować przed grillowaniem jagnięcinę, kurczaka i ryby.

powrót

Podobne przepisy

Trufle
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Puree pikantne
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Chutney z kolendry
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Puree pietruszkowe
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Kasza jaglana na śniadanie
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia arabska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.