Brygida Kosel

Kiszona kapusta


Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 7904

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

½ kg kiszonej kapusty

1 marchewka

1 jabłko

natka pietruszki

szczypta cukru

2 łyżki oliwy

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Kiszoną kapustę pokroić. Dodać jedną startą marchewkę i jabłko, z którego wcześniej należy wyjąć gniazdo nasienne. Na koniec dodać drobno poszatkowaną natkę pietruszki – dla koloru i dla smaku. Wymieszać całość z dosłownie 2 łyżkami oliwy i bardzo solidnie popieprzyć. Kiszona kapusta jest zdrowym dodatkiem do mięs.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.