Kimchi jjigae

Przepis z programu Nowe imperium kulinarne (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia koreańska

Kimchi jjigae
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

3 łyżki oleju roślinnego

100 g boczku

4 garści kimczi

8 ząbków czosnku

4 łyżeczki koreańskiego bulionu wołowy w proszku

250 ml wody

8 plasterków tofu

grubości 1 cm

6 małych dymek

 

 

Przygotowanie:


Pokroić boczek w kostkę. Obrać czosnek. Dymkę oczyścić i pokroić na plasterki. Plasterki tofu przekroić na pół. W głębokim rondlu mocno rozgrzać olej, wrzucić boczek, posypać bulionem i mieszając smażyć ok. 15 minut, aż mięso będzie gotowe. Włożyć kimczi, wlać wodę, doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu 5-10 minut. Dołożyć tofu, posypać dymką i chwilę podgrzewać, aż tofu będzie ciepłe. Rozłożyć do czterech ogrzanych miseczek i podawać.

powrót

Podobne przepisy

Wołowina w piwie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Chili z 5 rodzajów fasolki
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Duszona karkówka po wileńsku podana z grzybowymi czeburekami
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Ratatouille z grillowanym stekiem i szafranowym ryżem
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Rolada z dziczyzny z sosem z derenia
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.