Kimchi Chucka

Przepis z programu Wolny dzień Chucka (odc. 6)
trudność: łatwe
kuchnia świata: Kuchnia koreańska

Kimchi Chucka
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

kapusta:

1 duża kapusta pekińska, pokrojona w spore kawałki

3 litry zimnej wody

¼ szklanki soli



pasta:

1½ szklanki wody

¼ szklanki mąki ryżowej lub pszennej

2 łyżki cukru

½ szklanki mielonej papryki

1 posiekana cebula

3 zmiażdżone ząbki czosnku

kawałek imbiru o długości 2,5 cm

1 łodyga trawy cytrynowej



kimchi:

2-3 duże ogórki pokrojone w kostkę

5 łodyg dymki

¼ szklanki sosu rybnego

2 łyżki sosu sojowego

¼ szklanki posiekanego szczypiorku



Przygotowanie:

Kapusta: łączymy wodę z solą i moczymy kapustę w solance 4 godziny. Płuczemy zimną wodą co najmniej 3 razy. Osuszamy. Pasta kimchi: na patelni zagotowujemy wodę i dodajemy mąkę. Mieszamy 3 minuty na średnim ogniu. Dodajemy cukier i mieszamy jeszcze 1 minutę. Zdejmujemy z ognia. W malakserze ucieramy pozostałe składniki. Dodajemy mąkę z wodą. Odstawiamy. Kimchi: w dużej misce łączymy kapustę z pozostałymi składnikami kimchi. Dodajemy pastę kimchi, mieszamy i wstawiamy do lodówki. Jemy od razu albo czekamy 24 godziny aż kimchi ulegnie fermentacji.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.