Piotr Przykaza

Kim pap


Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia koreańska

Kim pap
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ok. 200 g ryżu na 1 arkusz glonów

olej sezamowy

sól

nori (glon do maki)

ok. 150 g wybranych dodatków:

żółta rzepa

marchew (lekko podsmażona)

szpinak (sparzony)

koreański kabaczek marynowany

omlet

ogórek

paluszek krabowy

koreańskie mięso z puszki (może być także szynka)

 

 

Przygotowanie:


Ugotować ryż (taki jak do sushi) przyprawić niewielką ilością oleju sezamowego i soli. Ostudzić. Nałożyć cienką warstwę na połowie nori. Ułożyć składniki pocięte w długie cienkie plastry wedle
upodobania. Zawinąć wszystko w glon dokładnie ugniatając. Kroić zamoczonym w zimnej wodzie ostrym nożem w 1 - 2 cm plastry. (Można jeść z sosem sojowym, wasabi i imbirem jak japońskie maki, ale Koreańczycy jedzą same).

powrót

Podobne przepisy

Puree z ziemniaków
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Omlety ziołowe z warzywami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Prażona kukurydza po francusku
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pomidory faszerowane mozzarellą i boczkiem
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.