Iwona  Zasuwa

Kiełki fasoli mung


Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegańskie, Dobre dla dzieci

Kiełki fasoli mung
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

szklanka nasion fasoli mung

zimna, przegotowana woda

Przygotowanie:

Przepłucz nasiona, włóż je do wysokiego naczynia, zalej wodą i odstaw na 1-2 dni. Wymieniaj wodę 2 razy dziennie.
Następnie przepłucz nasiona i odstaw, już bez wody, przykryte gazą lub papierowym ręcznikiem tak, by nie pozbywały się wilgoci.
2 razy dziennie przepłukuj je wodą i odstawiaj na miejsce.
Kiełki możesz spożywać w dowolnym momencie wegetacyjnym, najlepiej zanim w pełni rozwiną się zielone liście.

powrót

Podobne przepisy

Kisiel truskawkowy
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dobre dla dzieci, Desery wegańskie
Rosół z kaczki
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy, Dobre dla dzieci
Wody smakowe
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Napoje, Dobre dla dzieci
Cantuccini domowej roboty
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Dobre dla dzieci
Tarta z wędzonym łososiem, cukinią i koperkiem
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Tarty, Dobre dla dzieci
Domowa chałwa
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.