Nigel Slater

Kiełbaski z musztardą


Przepis z programu Proste dania Nigela Slatera (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski

Kiełbaski z musztardą
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

oliwa

2 cebule

obrane i pokrojone na plasterki

2 duże garście makaronu – np. muszelki

4-6 dobrych surowych wieprzowych kiełbasek

garstka natki pietruszki o płaskich liściach

posiekanej i trochę do podania

łyżka gładkiej musztardy

np. diżońskiej

łyżka musztardy ziarnistej

około 100 ml śmietany kremówki

sól i świeżo mielony czarny pieprz

 

 

Przygotowanie:


Wlej oliwę na dużą rozgrzaną patelnię i uduś cebulę, aż będzie bardzo miękka i słodka. Żeby się za bardzo nie zrumieniła i nie była chrupiąca, przykryj patelnię pokrywką na 8-10 minut. W tym samym czasie ugotuj makaron w osolonym wrzątku zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy cebulka będzie usmażona, obierz kiełbaski ze skórki, podziel na porządne kęsy, włóż na patelnię i smaż kilka minut. Dodaj natkę i obydwa rodzaje musztardy. Wmieszaj śmietanę, sprawdź smak i ewentualnie dopraw. Odsącz makaron i przełóż na patelnię z kiełbaskami. Przemieszaj i od razu podaj z posiekaną natką pietruszki.

powrót

Podobne przepisy

Parmezanowe ciasteczka typu „tuile”
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Smażony sękacz z kremem pistacjowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Tosty z ciemnego pieczywa
Przepis z programu Dietosfera (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Cykoria w szynce pod beszamelem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Chipsy z topinambura
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Pieczone frytki
Annabel  Langbein
Przepis z programu Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.