Laura Calder

Kiełbaski nie całkiem w bułkach


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski

Kiełbaski nie całkiem w bułkach
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 kiełbaski wieprzowe

125 ml wina (lub piwa)

ciasto na pizzę

4 łyżeczki musztardy ziarnistej (Moutarde à L’Ancienne)

1 jajko roztrzepane z łyżeczką wody (glazura)

 

Przygotowanie:

Ponakłuwaj kiełbaski widelcem. Smaż na patelni, 2 minuty z każdej strony. Wlej wino, przykryj patelnię i gotuj kiełbaski, aż będą gotowe, około 10 min. Zdejmij pokrywkę i gotuj, aż wino wyparuje. Rozwałkuj lub rozgnieć 4 kawałki ciasta na pizzę. Stwórz z nich kwadraty, w które zawiniesz kiełbaski. Posmaruj ciasto musztardą. Ułóż kiełbaski, zawiń i sklej. (Możesz całkowicie schować kiełbaski w cieście albo pozwolić, żeby ich końce wystawały, co wygląda lepiej). Posmaruj ciasto jajkiem. Piecz na blasze w temperaturze 200°C przez 20 minut. Pokrój i podawaj jako przystawkę do drinków lub zjedz jak hot-doga z ketchupem!

powrót

Podobne przepisy

Spatzle
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia niemiecka
Ogrodowa przekąska serowa
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ziemniaki z kawiorem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Święta (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska
Kanapka dla chłopa
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

#Axa

01.03.2012 13:48


CYTUJ

pychota, najwięcej smaku daje gotowanie w winie, ja jeszcze posypałam sezamem i posmarowałam samym żółtkiem żeby ładnie zbrązowiały

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.