Ainsley Harriot

Kiełbaski „whistle stop”


Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Kiełbaski „whistle stop”
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

4 surowe kiełbaski

drobno mielone

 

 

Przygotowanie:


Wymieszać składniki marynaty. Kiełbaski ponakłuwać, ułożyć na blaszce do pieczenia i polać marynatą. Do metalowego lub żaroodpornego naczynka włożyć musztardę. Cebulowe krążki wymieszać z odrobiną oliwy i ułożyć w żaroodopornym naczyniu. Kiełbaski, musztardę i cebulę ustawić na ruszcie w grillo-wędzarni i przykryć pokrywą. Wędzić około trzech godzin. Kiełbaski podawać w bułce, z ciepłą musztardą i krążkami cebuli, ewentualnie polane ketchupem.

powrót

Podobne przepisy

Bitki wieprzowe duszone z cebulką
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Nóżki kurczaka z kiszonymi cytrynami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.