Kiełbasa z jabłkiem i szałwią

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Kiełbasa z jabłkiem i szałwią
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 ugotowane kiełbaski wieprzowe

2 łyżki oliwy

obrane jabłko granny smith

2 łyżki masła

szczypta cukru

24 listki szałwii

 

Przygotowanie:

Pokroić kiełbasę w skos w plastry grubości pół centymetra. Pokroić jabłko na 24 kosteczki. Rozgrzać oliwę na patelni i zrumienić plasterki kiełbasy z obu stron. Wyłożyć na talerz. Umyć patelnię i roztopić w niej masło do jabłek. Dodać cukru i obsmażyć kostki jabłek, mieszając od czasu do czasu, aż będą złociste ze wszystkich stron. W razie potrzeby dolać oliwy i usmażyć listki szałwii, aż nabiorą chrupkości, pół minuty do minuty. Położyć listek szałwii na plasterku kiełbasy, przykryć kostką jabłka. Nadziać całość na wykałaczkę.


UWAGA: miarka kanadyjska to 250 ml, czyli odpowiednik naszej szklanki.

powrót

Podobne przepisy

Tournedos a la Rossini
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Hamburgery
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na lato (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
Kulebiak drożdżowy z mięsem mielonym
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 6 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Wołowina na rumiano z woka z pieprzem
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Gulasz wołowy z nutą kakao i warzywami
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Pulpeciki jagnięce w greckim stylu
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.