Jacques Pépin

Kiełbasa glazurowana


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne

Kiełbasa glazurowana
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Na patelni średniej wielkości wymieszać ½ szklanki soku z granatów, 1 łyżkę ketchupu i duży chlust ostrego tabasco. Doprowadzić do wrzenia i gotować mieszaninę 2 - 3 minuty, aż nabierze konsystencji syropu. Z 180 gramowego kawałka kiełbasy zdjąć osłonkę. Pokroić na plasterki grubości 1 cm. Wrzucić do sos. Dusić na dużym ogniu, co jakiś czas obracając, aż sos prawie całkowicie odparuje i pokryje plasterki kiełbasy (2 - 3 minuty). Podawać z wykałaczkami lub na krakersach.



© Jacques Pepin

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.