Adriana Marczewska

Kaszanka z przegrzebkami


Przepis z programu Ślinotok (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

odsłon: 541

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

3 kaszanki rewelacyjnej jakości

żubrówka

2 kromki pumpernikla

olej

2 łyżki masła

cebulka dymka

5-6 przegrzebków

2 jabłka

miód

Przygotowanie:

Kaszankę smażymy na rumiano, dodajemy namoczony w żubrówce pumpernikiel i miksujemy na bardzo, bardzo gładką masę.
Przegrzebki smażymy na złoto.
Jabłka pokrojone w kostkę smażymy na miodzie na rumiano i solimy. Podajemy razem.

powrót

Podobne przepisy

3 rodzaje tartinek
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Suflet z kozim serem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.24)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Dynia smażona w cieście
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z dyni
Namy z warzywami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Smażony sękacz z kremem pistacjowym
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.