Marieta  Marecka

Kasza z serkiem i owocami egzotycznymi


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

odsłon: 903

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

½ szklanki kaszy jęczmiennej perłowej

2 łyżki syropu klonowego

½ mango

garść malin/truskawek/jagód/borówek

1 łyżka mięty

1 łyżki pestek granatu

szczypta soli

½ łyżeczki świeżego rozmarynu

1 łyżka siemienia lnianego

3 łyżki serka wiejskiego

 

Przygotowanie:

Gotujemy kaszę w dużej ilości wody na sypko, odsączamy na sicie i przelewamy chłodną wodą jak tylko kasza będzie miękka.
Drobno siekamy miętę i rozmaryn.
Kaszę mieszamy z siemieniem lnianym, szczyptą soli i ziołami.
Przekładamy do miseczek, na wierzchu kładziemy serek, obsypujemy pokrojonym mango i kulkami granatu całość skrapiamy syropem klonowym i dekorujemy listkami mięty.

powrót

Podobne przepisy

Banany z rusztu
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia kreolska
Owoce gotowane w winie chianti
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Panna cotta z maślanki, z naleśnikowymi faworkami i kremowym sosem truskawkowym
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Maślanka (odc. 9)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Banan z patelni
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Semifreddo czekoladowo - migdałowe
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Czekolada (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Dip ze słodkimi pałeczkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Ser mascarpone (odc.16)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.