Marieta  Marecka

Kasza z serkiem i owocami egzotycznymi


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

odsłon: 1106

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

½ szklanki kaszy jęczmiennej perłowej

2 łyżki syropu klonowego

½ mango

garść malin/truskawek/jagód/borówek

1 łyżka mięty

1 łyżki pestek granatu

szczypta soli

½ łyżeczki świeżego rozmarynu

1 łyżka siemienia lnianego

3 łyżki serka wiejskiego

 

Przygotowanie:

Gotujemy kaszę w dużej ilości wody na sypko, odsączamy na sicie i przelewamy chłodną wodą jak tylko kasza będzie miękka.
Drobno siekamy miętę i rozmaryn.
Kaszę mieszamy z siemieniem lnianym, szczyptą soli i ziołami.
Przekładamy do miseczek, na wierzchu kładziemy serek, obsypujemy pokrojonym mango i kulkami granatu całość skrapiamy syropem klonowym i dekorujemy listkami mięty.

powrót

Podobne przepisy

Gruszki zapiekane z serem pleśniowym
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Maryla al dente (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Bita śmietana z bezami i malinami
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Trufle
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dobre dla dzieci
Kasza manna z bananami i bakaliami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
Krem kawowy z kardamonem
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Mus z dyni
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.