Marieta  Marecka

Kasza z serkiem i owocami egzotycznymi


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

odsłon: 976

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

½ szklanki kaszy jęczmiennej perłowej

2 łyżki syropu klonowego

½ mango

garść malin/truskawek/jagód/borówek

1 łyżka mięty

1 łyżki pestek granatu

szczypta soli

½ łyżeczki świeżego rozmarynu

1 łyżka siemienia lnianego

3 łyżki serka wiejskiego

 

Przygotowanie:

Gotujemy kaszę w dużej ilości wody na sypko, odsączamy na sicie i przelewamy chłodną wodą jak tylko kasza będzie miękka.
Drobno siekamy miętę i rozmaryn.
Kaszę mieszamy z siemieniem lnianym, szczyptą soli i ziołami.
Przekładamy do miseczek, na wierzchu kładziemy serek, obsypujemy pokrojonym mango i kulkami granatu całość skrapiamy syropem klonowym i dekorujemy listkami mięty.

powrót

Podobne przepisy

Budyń kawowy z pączkami
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko Kawa (odc.27)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Mus czekoladowy
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
(odc.11)grejpfruty w galaretce
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Sorbet malinowy z winem gamey i babeczki z owocami oraz lukrem
Anna Olson
Przepis z programu Na słodko (odc.22)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Tiramisu
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Domowe lody truskawkowe z rurkami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Lody
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.