Marieta  Marecka

Kasza manna z bananami i bakaliami


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

odsłon: 4291

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

½ szklanki kaszy manny razowej (orkiszowej, zwykłej)

1 i ½ szklanki mleka lub wody

3 łyżki miodu

1 banan

½ łyżeczki cynamonu

szczypta soli

bakalie: rodzynki, morele, suszone śliwki, żurawina

Przygotowanie:

Do rondelka wlewamy mleko, wsypujemy kaszę i lekko solimy. Podgrzewamy na małym ogniu co jakiś czas mieszając. Banana kroimy w półplasterki, część rozgniatamy widelcem i dodajemy do kaszy. Bakalie kroimy drobniej i dodajemy do kaszy. Słodzimy ją miodem i doprawiamy cynamonem. Gotujemy razem ok 5-7 minut. Podajemy z kawałkami świeżego banana.

powrót

Podobne przepisy

Desery ze świeżych owoców
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Owocowe „jedz i pij”
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Mrożone brzoskwinie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Nektarynki w syropie żurawinowym z waniliową ricottą
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Bavarese serowe z konfiturą z czerwonej cebuli
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

troczka

postów: 16

01.06.2016 11:17

CYTUJ

Ale to było pyszne! Wczoraj wypróbowałam powyższy przepis i z pewnością zrobię to jeszcze nie raz. Ostatnio staram się jeść kaszę manną jak najczęściej (problemy z żołądkiem) i co chwilę testuję nowe przepisy. Do tego poczytałam trochę na temat zdrowych właściwości tej kaszy i zamierzam wprowadzić ją na stałe do mojego deserowego menu. https://www.winiary.pl/smakasze/

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.