Brygida Kosel

Kasza manna na mleku


Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 58363

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

0,5 l mleka

2-3 łyżki kaszy manny

cukier

sól

 

 

Przygotowanie:


Odlać 3/4 szklanki mleka, następnie wsypać do niego kaszkę. Wymieszać. Resztę mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlać namoczoną kaszkę. Mieszać aż zgęstnieje.

powrót

Podobne przepisy

Kołacz z bundzem i grillowanymi warzywami
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc. 4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia polska
Pieczona dynia
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa W wolnym czasie (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
Frittata z chorizo, szpinakiem i ricottą
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

#iniminimaliną

13.12.2011 07:37


łódź

CYTUJ

/Pyszne wyszło\

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.