David Gaboriaud

Kasza manna na mleku kokosowym z grillowanymi owocami i posypką


Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery

odsłon: 517

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 szklanka kaszy manny

mleko kokosowe

miąższ z 1 laski wanilii

2 łyżki miodu

grillowane owoce: arbuz i nektarynki

świeże borówki

skórka otarta z limonki

Posypka:

2 łyżki prażonych ziaren konopi

2 łyżki orzechów laskowych, kruszonych i prażonych

kilka listków świeżej mięty

1 łyżka cukru trzcinowego

Przygotowanie:

Posypka: w moździerzu ugnieć razem orzeszki laskowe kruszone z prażonymi ziarnami konopi, cukrem trzcinowym i liśćmi mięty. Odstaw.
Ugotuj kaszę mannę na mleku kokosowym wraz z miąższem z laski wanilii. Posłodź miodem do smaku.
Podaj kaszę mannę z owocami i posypką z ziarna konopi.

powrót

Podobne przepisy

Pain perdu
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Pianka malinowa na spodzie z biszkoptów
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Desery
Sezamki
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Płonące naleśniki bananowe do słodkiego szampana (doux)
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Mus czekoladowy z wiśniami
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.