Kasza kukurydziana z pieczonymi pomidorami

Przepis z programu Szkoła gotowania Marthy Stewart 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z grilla

Kasza kukurydziana z pieczonymi pomidorami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

½ łyżeczki soli gruboziarnistej

1 szklanka białej kaszy kukurydzianej

2 łyżki masła

2 szklanki grubo startego sera cheddar

świeżo zmielony pieprz

2 grube plastry bekonu, pokruszonego

6 pieczonych plastrów pomidorów (przepis z programu Marthy Stewart)

Przygotowanie:

W średnim garnku na dużym ogniu zagotuj 4 szklanki wody z solą. Cały czas mieszając, dodawaj kaszę. Zmniejsz ogień i duś przez 5 minut, aż kasza wchłonie wodę i stanie się miękka. Cały czas mieszaj. Zdejmij z ognia, dodaj masło i 1,5 szklanki startego sera. Przypraw solą i pieprzem.

Rozgrzej grill. Rozdziel kaszę do 6 żaroodpornych miseczek. Posyp bekonem i dodaj kawałki pomidora. Posyp pozostałym startym serem. Umieść miseczki na blaszce do pieczenia i piecz przez 1 minutę, aż ser się roztopi. Danie jest gotowe do podania.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.