Agnieszka Kręglicka

Kasza jaglana na śniadanie


Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Inne
kuchnia świata: Kuchnia arabska

Kasza jaglana na śniadanie
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 2
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 5.0

Składniki:

szklanka kaszy jaglanej

garść suszonych moreli

garść orzechów włoskich

garść orzechów laskowych

garść rodzynek (fig, daktyli, co kto lubi)

łyżka masła

łyżka prażonych migdałów

szczypta soli

2,5-3 szklanki wody

miód

 

Przygotowanie:

Lekko podprażyć kaszę, dodać owoce i orzechy, zalać 2,5 szklankami wody, posolić. Gotować ok. 15 minut na wolnym ogniu. Dać kopiastą łyżkę masła, polać miodem, posypać prażonymi migdałami.

powrót

Podobne przepisy

Kuleczki orzechowo-pomarańczowe
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 45)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Inne
Bakłażany duszone w pomidorach
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia grecka

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.