Agnieszka Kręglicka

Karp pod chrzanową pierzynką

Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

Karp pod chrzanową pierzynką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 filety z karpia bez skóry
4 łyżki chrzanu śmietankowego
4 łyżki bułki tartej
3 łyżki sklarowanego masła
sól
pieprz

Przygotowanie:

Filety z karpia natrzeć solą i pieprzem. Wymieszać chrzan z bułką tartą. Blachę do pieczenia wyłożyć natłuszczonym pergaminem, ułożyć na nim filety. Każdego fileta przykryć mieszanką chrzanu i bułki, polać masłem sklarowanym. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, aż ryba jest gotowa, a pierzynka lekko rumiana.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.