Agnieszka Kręglicka

Karp pod chrzanową pierzynką


Przepis z programu Para w kuchni (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska

Karp pod chrzanową pierzynką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 filety z karpia bez skóry

4 łyżki chrzanu śmietankowego

4 łyżki bułki tartej

3 łyżki sklarowanego masła

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

Filety z karpia natrzeć solą i pieprzem. Wymieszać chrzan z bułką tartą. Blachę do pieczenia wyłożyć natłuszczonym pergaminem, ułożyć na nim filety. Każdego fileta przykryć mieszanką chrzanu i bułki, polać masłem sklarowanym. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C, aż ryba jest gotowa, a pierzynka lekko rumiana.

powrót

Podobne przepisy

Sardynki z szarmulą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
(odc.12)tatar z łososia z kalafiorem
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Zupa rybna po wenecjańsku
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Wędzony łupacz w sosie maślano-szczypiorkowym na szpinaku
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.4)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania z ryb
Halibut ze zrumienionym masłem
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Faszerowany sandacz z sałatką z kaszy jaglanej
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.