Maryla Musidłowska

Karkówka z grilla


Przepis z programu Mammaryla (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 20873

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kotlet na osobę

1 gałązka rozmarynu

sól gruboziarnista

oliwa z oliwek

3 łyżki wina

 

 

Przygotowanie:


Wysmaruj kotlet z obu stron oliwą. Przyklej igiełki rozmarynu. Niewielką ilością oliwy wysmaruj patelnię grillową. Rozgrzej patelnię. Posól kotlety grubą solą. Połóż kotlety na rozgrzanej patelni. Smaż z każdej strony po 5-6 minut. Raz obróć. Gotowe zdejmij na gorący talerz. Na patelnię wlej wino, wymieszaj z wytopionym tłuszczem. Utworzonym sosem polej kotlety.

powrót

Podobne przepisy

Kotlety wieprzowe z morelami i musztardą
Kim McCosker
Przepis z programu 4 składniki (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kotlety jagnięce w ziołach
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Leczo z klopsikami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Kurczak w karaibskiej marynacie jerk
Ainsley Harriot
Przepis z programu Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia karaibska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.