Maryla Musidłowska

Karkówka z grilla


Przepis z programu Mammaryla (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

odsłon: 20675

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 kotlet na osobę

1 gałązka rozmarynu

sól gruboziarnista

oliwa z oliwek

3 łyżki wina

 

 

Przygotowanie:


Wysmaruj kotlet z obu stron oliwą. Przyklej igiełki rozmarynu. Niewielką ilością oliwy wysmaruj patelnię grillową. Rozgrzej patelnię. Posól kotlety grubą solą. Połóż kotlety na rozgrzanej patelni. Smaż z każdej strony po 5-6 minut. Raz obróć. Gotowe zdejmij na gorący talerz. Na patelnię wlej wino, wymieszaj z wytopionym tłuszczem. Utworzonym sosem polej kotlety.

powrót

Podobne przepisy

Cevapi z carpaccio z arbuza i serem feta
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Rumuńskie gołąbki z wieprzowiną i wędzoną słoniną
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach (odc.5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia rumuńska
Wołowina w piwie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kurczak pieczony z chorizo
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
Naleśnikowe cannelloni
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Pierś kaczki smażona z sosem cytrusowym
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.28)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.