przepisy z programów >>

Karkówka z grilla

Przepis z programu Mammaryla (odc.10)

trudność: łatwe

rodzaj dania: Dania mięsne Dania mięsne, Dania z grilla Dania z grilla

Karkówka z grilla
odsłon: 17374

składniki i przygotowanie:

Składniki
1 kotlet na osobę
1 gałązka rozmarynu
sól gruboziarnista
oliwa z oliwek
3 łyżki wina

Przygotowanie
Wysmaruj kotlet z obu stron oliwą. Przyklej igiełki rozmarynu. Niewielką ilością oliwy wysmaruj patelnię grillową. Rozgrzej patelnię. Posól kotlety grubą solą. Połóż kotlety na rozgrzanej patelni. Smaż z każdej strony po 5-6 minut. Raz obróć. Gotowe zdejmij na gorący talerz. Na patelnię wlej wino, wymieszaj z wytopionym tłuszczem. Utworzonym sosem polej kotlety.

© Maryla Musidłowska


skomentuj przepis >>