Maryla Musidłowska

Karkówka z grilla

Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Karkówka z grilla

odsłon: 18576

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:


1 kotlet na osobę
1 gałązka rozmarynu
sól gruboziarnista
oliwa z oliwek
3 łyżki wina

Przygotowanie:


Wysmaruj kotlet z obu stron oliwą. Przyklej igiełki rozmarynu. Niewielką ilością oliwy wysmaruj patelnię grillową. Rozgrzej patelnię. Posól kotlety grubą solą. Połóż kotlety na rozgrzanej patelni. Smaż z każdej strony po 5-6 minut. Raz obróć. Gotowe zdejmij na gorący talerz. Na patelnię wlej wino, wymieszaj z wytopionym tłuszczem. Utworzonym sosem polej kotlety.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.