Marieta  Marecka

Karkówka piekielna z grilla


Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia polska

Karkówka piekielna z grilla
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

4 plastry karkówki

2 łyżki sosu sojowego

2 łyżeczki marynowanego pieprzu

olej Kujawski z czosnkiem

1 łyżeczka pieprzu kajeńskiego

2 kulki ziela angielskiego

3 łyżeczki musztardy francuskiej

1 kubek gęstego, kremowego jogurtu naturalnego

½ pęczka pietruszki

½ pęczka szczypiorku

sól

pieprz

Przygotowanie:

Sos sojowy, musztardę, pieprz kajeński, ziele angielskie (rozkruszone) i 4 łyżki oliwy dokładnie połączyć. Pieprz marynowany drobno posiekać i dodać do marynaty. Plastry karkówki osuszyć ręcznikiem papierowym, zanurzyć w marynacie i zostawić w chłodnym miejscu na min. 30 minut. Grillować ok. 7 minut z każdej strony. Podawać z zimnym, gęstym jogurtem połączonym z poszatkowaną nacią pietruszki i szczypiorkiem. Dip doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.