Sophie Grigson

Kapusta duszona na maśle z cytryną


Przepis z programu Gotuj zieleninę z Sophie (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Kapusta duszona na maśle z cytryną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 średnia główka kapusty

pokrojona w centymetrowe paski

3-4 paski skórki cytrynowej bez białych włókien

1 czubata łyżka masła

1 łyżeczka cukru

sól i pieprz do smaku

sok z 1 cytryny

 

 

Przygotowanie:


Na małym ogniu duś przez godzinę pod przykryciem kapustę na maśle ze skórką cytrynową i cukrem, przyprawioną solą i pieprzem. Gdy kapusta zmięknie, dolej sok z cytryny, zamieszaj, odparuj płyn i podawaj na gorąco.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.