Agnieszka Kręglicka

Kapusta czerwona z żurawinami


Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Kapusta czerwona z żurawinami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1/4 czerwonej kapusty

1 mała cebula pokrojona w kostkę

1 posiekany ząbek czosnku

czerwony ocet winny lub balsamico

sól

pieprz

cukier

6 łyżek oliwy z oliwek

6 łyżek gotowej żurawiny do mięs

 

Przygotowanie:

Kapustę pokroić w cienkie, długie paseczki. Na oliwie zrumienić cebulę i dodać czosnek. Po chwili na gorącą patelnię wrzucić kapustę. Dodać sól i pieprz. Smażyć kilka minut, mieszać. Kiedy kapusta zacznie się delikatnie rumienić wlać ocet. Dobrze zamieszać, odparować. Dusić (można dodać trochę wody), aż kapusta zmięknie, ale nie za długo, niech zostanie al dente. Dodać żurawiny, zamieszać. Doprawić. Kapusta powinna być mocno doprawiona, słodko-kwaśna i pieprzna. Podawać na gorąco.

powrót

Podobne przepisy

Sakiewki z fetą
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania z grilla
Pieróg z serami i oliwkami
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Tosty z ciemnego pieczywa
Przepis z programu Dietosfera (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Tartiflette
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Grzanki z kremem serowym
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

#VAcCRwhTfX

18.04.2012 09:15


CYTUJ

sugbFY , [url=http://piqkmipphwet.com/]piqkmipphwet[/url], http://qpdgpvqcjxqg.com/, http://voahreidyeav.com/

#zDpALVfeMHmysG

17.04.2012 09:21


CYTUJ

You can awlays tell an expert! Thanks for contributing.

#elaela

03.01.2011 00:29


new york city

CYTUJ

rewelacja

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.