Agnieszka Kręglicka

Kapusta czerwona z żurawinami


Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Kapusta czerwona z żurawinami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1/4 czerwonej kapusty

1 mała cebula pokrojona w kostkę

1 posiekany ząbek czosnku

czerwony ocet winny lub balsamico

sól

pieprz

cukier

6 łyżek oliwy z oliwek

6 łyżek gotowej żurawiny do mięs

 

Przygotowanie:

Kapustę pokroić w cienkie, długie paseczki. Na oliwie zrumienić cebulę i dodać czosnek. Po chwili na gorącą patelnię wrzucić kapustę. Dodać sól i pieprz. Smażyć kilka minut, mieszać. Kiedy kapusta zacznie się delikatnie rumienić wlać ocet. Dobrze zamieszać, odparować. Dusić (można dodać trochę wody), aż kapusta zmięknie, ale nie za długo, niech zostanie al dente. Dodać żurawiny, zamieszać. Doprawić. Kapusta powinna być mocno doprawiona, słodko-kwaśna i pieprzna. Podawać na gorąco.

powrót

Podobne przepisy

Przekąska kibbeh - Andrzej Czajka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia libańska
Ziemniaki z kawiorem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni Święta (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia rosyjska
Jajka po wiedeńsku
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
(odc.12)ciecierzyca duszona z warzywami
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

skomentuj przepis

#VAcCRwhTfX

18.04.2012 09:15


CYTUJ

sugbFY , [url=http://piqkmipphwet.com/]piqkmipphwet[/url], http://qpdgpvqcjxqg.com/, http://voahreidyeav.com/

#zDpALVfeMHmysG

17.04.2012 09:21


CYTUJ

You can awlays tell an expert! Thanks for contributing.

#elaela

03.01.2011 00:29


new york city

CYTUJ

rewelacja

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.