Agnieszka Kręglicka

Kapusta czerwona z żurawinami


Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Kapusta czerwona z żurawinami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1/4 czerwonej kapusty

1 mała cebula pokrojona w kostkę

1 posiekany ząbek czosnku

czerwony ocet winny lub balsamico

sól

pieprz

cukier

6 łyżek oliwy z oliwek

6 łyżek gotowej żurawiny do mięs

 

Przygotowanie:

Kapustę pokroić w cienkie, długie paseczki. Na oliwie zrumienić cebulę i dodać czosnek. Po chwili na gorącą patelnię wrzucić kapustę. Dodać sól i pieprz. Smażyć kilka minut, mieszać. Kiedy kapusta zacznie się delikatnie rumienić wlać ocet. Dobrze zamieszać, odparować. Dusić (można dodać trochę wody), aż kapusta zmięknie, ale nie za długo, niech zostanie al dente. Dodać żurawiny, zamieszać. Doprawić. Kapusta powinna być mocno doprawiona, słodko-kwaśna i pieprzna. Podawać na gorąco.

powrót

Podobne przepisy

Kawior z bakłażana
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia arabska
Bakłażanowy krem z fetą
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Remulada selerowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Carpaccio z tuńczyka w oliwie bazyliowej
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Jabłka z serem kozim, orzeszkami piniowymi i miodem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

#VAcCRwhTfX

18.04.2012 09:15


CYTUJ

sugbFY , [url=http://piqkmipphwet.com/]piqkmipphwet[/url], http://qpdgpvqcjxqg.com/, http://voahreidyeav.com/

#zDpALVfeMHmysG

17.04.2012 09:21


CYTUJ

You can awlays tell an expert! Thanks for contributing.

#elaela

03.01.2011 00:29


new york city

CYTUJ

rewelacja

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.