Agnieszka Kręglicka

Kapusta czerwona z żurawinami


Przepis z programu Para w kuchni (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski

Kapusta czerwona z żurawinami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1/4 czerwonej kapusty

1 mała cebula pokrojona w kostkę

1 posiekany ząbek czosnku

czerwony ocet winny lub balsamico

sól

pieprz

cukier

6 łyżek oliwy z oliwek

6 łyżek gotowej żurawiny do mięs

 

Przygotowanie:

Kapustę pokroić w cienkie, długie paseczki. Na oliwie zrumienić cebulę i dodać czosnek. Po chwili na gorącą patelnię wrzucić kapustę. Dodać sól i pieprz. Smażyć kilka minut, mieszać. Kiedy kapusta zacznie się delikatnie rumienić wlać ocet. Dobrze zamieszać, odparować. Dusić (można dodać trochę wody), aż kapusta zmięknie, ale nie za długo, niech zostanie al dente. Dodać żurawiny, zamieszać. Doprawić. Kapusta powinna być mocno doprawiona, słodko-kwaśna i pieprzna. Podawać na gorąco.

powrót

Podobne przepisy

Smażony ryż po tajsku
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dzień po dniu (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Frittata z harissą
Antony Worrall Thompson
Przepis z programu Antony w Maroku (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Fantazyjny camembert
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Smażony ser z sosem tatarskim
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
kuchnia świata: Kuchnia czeska

skomentuj przepis

#VAcCRwhTfX

18.04.2012 09:15


CYTUJ

sugbFY , [url=http://piqkmipphwet.com/]piqkmipphwet[/url], http://qpdgpvqcjxqg.com/, http://voahreidyeav.com/

#zDpALVfeMHmysG

17.04.2012 09:21


CYTUJ

You can awlays tell an expert! Thanks for contributing.

#elaela

03.01.2011 00:29


new york city

CYTUJ

rewelacja

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.