Rick Stein

Kantar z wodorostami z sosem z kopru włoskiego i masła


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Kantar z wodorostami z sosem z kopru włoskiego i masła
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kantar

wodorosty

koper włoski

masło

białe wino

anyżówka

żółtko

sól / pieprz

 

 

Przygotowanie:


Świeże wodorosty ułożyć na patelni i zalać wodą. Dodać ryby i dusić pod przykryciem 6 minut. Na drugiej patelni roztopić masło i dodać posiekaną bulwę kopru włoskiego. Dodać niewielką ilość wina i anyżówki. Doprawić solą i szczyptą czarnego pieprzu. Zmiksować z żółtkiem. Dodać więcej roztopionego masła i posiekanego kopru. Ryby ułożyć na talerzu, polać sosem i przybrać piórami kopru.

powrót

Podobne przepisy

Gravlax
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 36)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska
Gurami smażony w całości
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Smażony filet z gładzicy z kremem z kaszanki
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 5 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
Dorada w liściach winorośli
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.