Rick Stein

Kantar z wodorostami z sosem z kopru włoskiego i masła


Przepis z programu Morski przewodnik Ricka Steina (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia brytyjska

Kantar z wodorostami z sosem z kopru włoskiego i masła
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kantar

wodorosty

koper włoski

masło

białe wino

anyżówka

żółtko

sól / pieprz

 

 

Przygotowanie:


Świeże wodorosty ułożyć na patelni i zalać wodą. Dodać ryby i dusić pod przykryciem 6 minut. Na drugiej patelni roztopić masło i dodać posiekaną bulwę kopru włoskiego. Dodać niewielką ilość wina i anyżówki. Doprawić solą i szczyptą czarnego pieprzu. Zmiksować z żółtkiem. Dodać więcej roztopionego masła i posiekanego kopru. Ryby ułożyć na talerzu, polać sosem i przybrać piórami kopru.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.