Anjum  Anand

Kanapki z goańskim chorizo


Przepis z programu Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

Kanapki z goańskim chorizo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 łyżka oleju roślinnego

1 średnia cebula

pokrojona w plastry

szczypta soli

1 goańskie chorizo

pokrojone na kawałki

2 przekrojone bułki

duża garść rukoli

 

 

Przygotowanie:


Na patelni rozgrzać olej. Dodać cebulę, szczyptę soli i smażyć 3-4 minuty, aż cebula się zrumieni. Dodać pokrojone chorizo i smażyć jeszcze 3-4 minuty. W połowie wlać odrobinę wody. Połówkę bułki posypać liśćmi rukoli. Nałożyć porcję chorizo z cebulą. Przykryć drugą połówką bułki i podawać.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.