Kuchnia+ Food Film Fest 6.

przepisy z programów >>

Kanapki Trześniewskiego

Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.6)

trudność: łatwe

rodzaj dania: Sosy, kremy, pasty

Kanapki Trześniewskiego
odsłon: 7303

składniki i przygotowanie:


Pasta jajeczna nr. 1:
5 jaj ugotowanych na twardo
2 łyżki majonezu
łyżka musztardy
dymka lub szczypiorek
sól, pieprz

Przygotowanie:
Jaja ugotowane na twardo obieramy i drobno siekamy. Dymkę lub szczypiorek kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z majonezem, musztardą i doprawiamy solą i pieprzem. Schładzamy.

Pasta jajeczna nr. 2:
5 jaj ugotowanych na twardo
2 łyżki majonezu
2 łyżki kaparów
sól, pieprz

Przygotowanie:
Jaja ugotowane na twardo obieramy i drobno siekamy, lub przecieramy żółtka przez sito, a siekamy tylko białka. Mieszamy z majonezem, kaparami i przyprawami.

© Jan i Jakub Kuroniowie

skomentuj przepis >>