Bill Granger

Kanapka ze stekiem


Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Kanapka ze stekiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

rostbef lub polędwica wołowa

czerwona cebula

oliwa

majonez

czosnek

ocet balsamiczny

miękki chleb

 

 

Przygotowanie:


Posiekać drobno czosnek lub użyć wyciskarki. Wymieszać go z majonezem, dodać odrobinę octu balsamicznego. Pokroić cebulę w piórka i podsmażyć na patelni na oliwie, pod koniec dodając odrobinę octu balsamicznego. Odkroić z mięsa tłuszcz i pokroić je na plastry. Steki pokropić oliwą i octem balsamicznym, posypać odrobiną soli i dużą ilością świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Smażyć kilkadziesiąt sekund z każdej strony na dużym ogniu. Dwie kromki chleba posmarować majonezem czosnkowym, na jednej ułożyć listki rukoli i plastry pomidora, a na nich umieścić ciepły stek i podsmażoną cebulę. Przycisnąć drugą kromką.

powrót

Podobne przepisy

Suflet ziemniaczany
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Omlet z szynką i serem
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Dwukrotnie pieczony suflet z sera
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Imbirowe ziemniaki
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Quiche lorraine
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

#Tetriando

03.01.2012 17:51


Bolesławiec

CYTUJ

Paradoks Burneiki

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.