Bill Granger

Kanapka ze stekiem


Przepis z programu Kuchnia Billa Początki (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

Kanapka ze stekiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

rostbef lub polędwica wołowa

czerwona cebula

oliwa

majonez

czosnek

ocet balsamiczny

miękki chleb

 

 

Przygotowanie:


Posiekać drobno czosnek lub użyć wyciskarki. Wymieszać go z majonezem, dodać odrobinę octu balsamicznego. Pokroić cebulę w piórka i podsmażyć na patelni na oliwie, pod koniec dodając odrobinę octu balsamicznego. Odkroić z mięsa tłuszcz i pokroić je na plastry. Steki pokropić oliwą i octem balsamicznym, posypać odrobiną soli i dużą ilością świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Smażyć kilkadziesiąt sekund z każdej strony na dużym ogniu. Dwie kromki chleba posmarować majonezem czosnkowym, na jednej ułożyć listki rukoli i plastry pomidora, a na nich umieścić ciepły stek i podsmażoną cebulę. Przycisnąć drugą kromką.

powrót

Podobne przepisy

Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Wieże z tortilli
Przepis z programu Chleby Paula Hollywooda (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Kacze piersi
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Panierowane żeberka jagnięce
Bill Granger
Przepis z programu Kuchnia Billa Dekadencja (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Rolada z perliczki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Ciastka z borowikami i kremem szalotkowym
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

#Tetriando

03.01.2012 17:51


Bolesławiec

CYTUJ

Paradoks Burneiki

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.