Kanapka z tuńczykiem i warzywami

Przepis z programu Kocioł w kuchni (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Kanapka z tuńczykiem i warzywami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 puszka tuńczyka w oleju

6 pomidorków koktajlowych

przekrojonych na pół

2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli

45 g blanszowanej zielonej fasolki szparagowej

25 g pasków pomarańczowej papryki

6 liści świeżej bazylii

¼ szklanki poszatkowanego fenkułu

4 połówki karczocha (z puszki)

2 łyżki pokruszonej fety

3 łyżki oliwy z oliwek

1½ łyżki czerwonego octu winnego

sól i pieprz

4 chlebki pita

½ szklanki kiełków brokuła

 

 

Przygotowanie:


W małej misce delikatnie wymieszaj puszkę tuńczyka, pomidorki, czerwoną cebulę, fasolkę szparagową, paprykę, bazylię, fenkuł, karczocha i fetę. Dodaj oliwę, ocet, sól i pieprz, znowu delikatnie wymieszaj. Rozłóż sałatkę do chlebków i przybierz kiełkami.

powrót

Podobne przepisy

Kapusta faszerowana
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Glazurowane rzodkiewki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Koktajl owocowo- lazurowy
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera 3 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Fit batoniki z płatków i orzechów
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.