Kanapka z tuńczykiem i warzywami

Przepis z programu Kocioł w kuchni (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Kanapka z tuńczykiem i warzywami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 puszka tuńczyka w oleju

6 pomidorków koktajlowych

przekrojonych na pół

2 łyżki posiekanej czerwonej cebuli

45 g blanszowanej zielonej fasolki szparagowej

25 g pasków pomarańczowej papryki

6 liści świeżej bazylii

¼ szklanki poszatkowanego fenkułu

4 połówki karczocha (z puszki)

2 łyżki pokruszonej fety

3 łyżki oliwy z oliwek

1½ łyżki czerwonego octu winnego

sól i pieprz

4 chlebki pita

½ szklanki kiełków brokuła

 

 

Przygotowanie:


W małej misce delikatnie wymieszaj puszkę tuńczyka, pomidorki, czerwoną cebulę, fasolkę szparagową, paprykę, bazylię, fenkuł, karczocha i fetę. Dodaj oliwę, ocet, sól i pieprz, znowu delikatnie wymieszaj. Rozłóż sałatkę do chlebków i przybierz kiełkami.

powrót

Podobne przepisy

Grzanki z sardelami i pomidorami
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Palmiery z serem, szynką i pomidorami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Wiatraczki z ciasta francuskiego
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Omlet tradycyjny (francuski)
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Ciabatta razowa
Przepis z programu Dietosfera (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska, Kuchnia dietetyczna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.