Kanapka z tuńczykiem i serem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 43)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb

Kanapka z tuńczykiem i serem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

chałka średniej wielkości

350 g tuńczyka z puszki

pęczek koperku

50 g szczypiorku

1 czerwona cebula

2 łyżki majonezu

2 łyżki musztardy

250 g pomidorów

10 plastrów sera

sól i pieprz

Przygotowanie:

Tuńczyka rozdrobnić widelcem i wymieszać z posiekanym koperkiem, szczypiorkiem i połową posiekanej cebuli. Przyprawić solą i pieprzem.
Chałkę przekroić w poprzek. Posmarować majonezem i musztardą. Nałożyć tuńczyka, pokrojone w plastry pomidory i ser. Grillować przez 3 minuty, aż ser się stopi.

powrót

Podobne przepisy

Ryba po grecku
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Łosoś z czosnkiem niedźwiedzim*
James  Martin
Przepis z programu Przysmaki Jamesa Martina (odc.4)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania z ryb
kuchnia świata: Kuchnia irlandzka
Łososiowe rillettes
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Sosy, kremy, pasty
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.