Janella  Purcell

Kanapka z szynką, pomidorami i serem


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Kanapka z szynką, pomidorami i serem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 cienkie kromki białego chleba

dojrzały pomidor

75 g masła

ćwierć miarki natki pietruszki

2 łyżki musztardy dijońskiej

150 g szynki dobrej jakości

150 g sera Fontina

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Mieszamy masło, musztardę i posiekaną natkę pietruszki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Masą smarujemy chleb i układamy na nim warstwy pomidora, szynki i sera. Kanapkę obsmażamy na złoty kolor z obu stron, a następnie zapiekamy pod grillem.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.