Kanapka z pieczoną wołowiną i serem oraz sałatka coleslaw z jabłkiem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 58)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z wołowiny

Kanapka z pieczoną wołowiną i serem oraz sałatka coleslaw z jabłkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 kromki chleba żytniego

kilka plastrów pieczeni wołowej

kilka plastrów sera

1 pokrojony pomidor

musztarda miodowa

sól i pieprz

 

Sałatka:

2 łyżki majonezu

3 łyżki szczypiorku

3 łyżki natki pietruszki

1 zielone jabłko

2 małe marchewki

2 filiżanki poszatkowanej kapusty

2 dymki

sól i pieprz

Przygotowanie:

Chleb posmarować musztardą. Na każdej kromce położyć 2-3 plastry pieczeni, pomidora i sera. Przyprawić solą i pieprzem. Grillować przez 2 minuty, żeby ser się stopił.
Składniki sałatki posiekać. Wymieszać z majonezem, przyprawić solą i pieprzem.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.