Marta Dymek

Kanapka z pastą z pieczonej papryki z masłem orzechowym


Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegańskie

Kanapka z pastą z pieczonej papryki z masłem orzechowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 1
średnia głosów: 4.0

Składniki:

1 puszka ciecierzycy lub 1,5 szklanki ugotowanej ciecierzycy

3 upieczone papryki

2 łyżki masła orzechowego

2 - 4 łyżki cytryny

½ łyżeczki harissy lub płatków chili

sól

czarny pieprz

do podania: dobry chleb, zblanszowany jarmuż, kiełki i ogórki

Przygotowanie:

Upieczone papryki obrać ze skóry.
W blenderze połączyć cieciorkę z masłem orzechowymi, sokiem cytrynowym i przyprawami. Stopniowo dodawać paprykę, zblendować. Na koniec dodać harissę.
Smarować kanapki, wkładać dodatki i zabierać w podróż!

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Angelica

postów: 5

25.11.2016 18:26

CYTUJ

Zdaje się ze w programie była mowa o cynamonie, jako niezbędnym dodatku do masła orzechowego, a w tym przepisie go nie ma... ja dodałam cynamon. Pasta smaczna i oryginalna. Polecam.

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.