Kanapka z kiełbaską smażoną

Przepis z programu Domowy kucharz 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo

Kanapka z kiełbaską smażoną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 łyżki oleju słonecznikowego

4 włoskie kiełbaski

1 czerwona papryka, bez nasion, pokrojona wzdłuż w cienkie plastry

1 zielona papryka, bez nasion, pokrojona wzdłuż w cienkie plastry

2 średnie cebule, pokrojone w piórka

½ fenkułu, bez łodygi, pokrojonego w piórka

sól i pieprz

4 duże bułki z pełnoziarnistej mąki

Przygotowanie:


Rozgrzej patelnię na średnim ogniu, wlej olej. Smaż kiełbaski, aż zbrązowieją. Zdejmij z patelni. Wrzuć papryki, cebule i fenkuł. Smaż, aż warzywa będą miękkie i pachnące. Dopraw solą i pieprzem. Dołóż przysmażone kiełbaski. Przykryj pokrywką i duś, aż kiełbaski się usmażą. Włóż masę w rozkrojone bułki i podawaj.

powrót

Podobne przepisy

Chlebek kukurydziany z serem i dymką
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia kreolska
Chlebek bananowy z orzechami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Ciasta i ciasteczka, Pieczywo
Focaccia
Maryla Musidłowska
Przepis z programu Mammaryla (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Focaccia z chilli i czosnkiem
Gary  Mehigan
Przepis z programu Męski weekend (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Chleb na zakwasie
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia polska
Ziołowy chlebek z oliwą
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Pieczywo
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.