Kanapka z grillowanymi warzywami, chimichurri i serem halloumi

Kanapka z grillowanymi warzywami, chimichurri i serem halloumi
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie 3 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska

Składniki:

Chimichurri:
  • po pół pęczka grubo posiekanej natki i kolendry
  • kilka listków grubo posiekanej mięty
  • 1 ząbek czosnku drobno posiekany
  • pół ostrej papryczki drobno posiekanej
  • 150 ml oliwy z oliwek
  • 2-3 łyżki octu białego lub czerwonego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa zgrilluj na patelni na oliwie z oliwek, aż się ładnie
skarmelizują.
Zgrilluj ser halloumi obu stron. Odstaw.
W międzyczasie zrób sos chimichurri: wszystkie składniki poza octem wymieszaj, aż uzyskasz
płynny sos ziołowy. Dodaj ocet na sam koniec przed podaniem.
Polej kromki chleba oliwą z oliwek, wyłóż grillowane warzywa i ser halloumi. Polej
sosem chimichurri, dodaj prażone migdały i orzechy oraz świeże maliny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA