Kanapka z grillowaną wołowiną

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z grilla

Kanapka z grillowaną wołowiną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

4 plastry bekonu

100 g plastrów grillowanej wołowiny

krążki cebulowe

3 plastry sera

100 g solonego masła

3 kromki chleba na zakwasie

1 łyżka angielskiej musztardy

1 łyżka musztardy dijońskiej

1 liść sałaty lodowej



Przygotowanie:

Bekon podsmażyć na chrupiąco.

Chleb posmarować masłem. Na jedną kromkę nałożyć musztardę dijońską, na drugą angielską. Dodać bekon i plastry sera. Przykryć kromką chleba, wołowiną i krążkami cebulowymi. Dołożyć liść sałaty i ostatnią kromkę. Spiąć całość szpadkami.

powrót

Podobne przepisy

Mix grillowanych owoców
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań (odc.22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Desery, Dania z grilla
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Szaszłyki dziadka Petera
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Dania z grilla

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.