Ricardo Larrivee

Kanapka klubowa


Przepis z programu Ricardo i przyjaciele (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Kanapka klubowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

18 plastrów boczku

12 lekko ubitych jaj

¾ szklanki (180 ml) majonezu

sól i pieprz

18 plastrów pomidorów

12 liści sałaty

18 kromek pieczywa tostowego

wykałaczki

 

 

Przygotowanie:


Umieść kratkę na środkowej półce w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 220 stopni. Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Następnie wyłóż papierem naczynie żaroodporne o rozmiarach 38 x 25 cm (papier powinien wystawać ponad krawędzie). Posmaruj papier i boki naczynia olejem.
W naczyniu ułóż plastry boczku. Piecz 12-14 minut, aż staną się rumiane i chrupiące. Przełóż na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. W misce połącz jajka i 60 ml majonezu. Dopraw solą i pieprzem. Wlej masę do naczynia żaroodpornego i piecz 10-12 minut. Wyjmij, gdy nadal będzie lekko wilgotna. Podziel omlet na 6 kawałków. Odstaw. Wyłącz piekarnik i włóż do środka boczek, żeby się podgrzał. Opiecz 3 kromki pieczywa tostowego i posmaruj majonezem. Na jednej kromce połóż omlet i 3 plastry boczku. Nakryj drugą kromką. Połóż 3 plastry pomidora i 2 liście sałaty. Nakryj trzecią kromką chleba. Wbij 4 wykałaczki, każdą przy jednym boku kanapki, i podziel na 4 trójkąty. Postępuj tak samo z resztą składników.

powrót

Podobne przepisy

Nachos z domową salsą
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia meksykańska
Serduszka z mozarelii
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Neapol (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Frittata z chorizo, szpinakiem i ricottą
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia włoska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.