Jacques Pépin

Kanapeczki z fasolą jaś


Przepis z programu Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski

Kanapeczki z fasolą jaś
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Ilość: 36 sztuk



Przygotowanie

W misce wymieszać 1 puszkę (465 gramów) osączonej fasoli jaś, 1 łyżkę musztardy Dijon, 2 łyżki świeżego wyciśniętego soku z cytryny, 3 łyżki posiekanej cebuli, 2 łyżki posiekanej świeżej natki lub szczypiorku, 1 łyżeczkę posiekanego czosnku, 3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia i po ½ łyżeczki soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Z bagietki ukroić 12 cienkich kromek. Nałożyć na nie mieszaninę fasoli. Podawać.



© Jacques Pepin

powrót

Podobne przepisy

Naleśniki z jabłkami
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski, Desery
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Jajka zapiekane w bekonie
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Glazurowane rzodkiewki
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Jajka posche z sałatką z buraczków
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
Kanapka z łososiem, jajkiem i marynowaną cebulą
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 3 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Przekąski
kuchnia świata: Kuchnia skandynawska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.