Kalmary ze szpinakiem, czosnkiem i chili

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Kalmary ze szpinakiem, czosnkiem i chili
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oliwy

rozgnieciony ząbek czosnku

pokrojona papryczka chili

300 g oczyszczonych

pokrojonych kalmarów

250 g szpinaku

cytryna

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Podsmażyć na oliwie czosnek i chili. Dodać kalmary i smażyć, aż zrobią się białe. Dołożyć szpinak, przyprawić solą i pieprzem. Podsmażyć przez 2 minuty. Podawać z cząstkami cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z okładniczkami
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Krab z woka z ostrym sosem saté
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Krewetki w sosie koperkowym z tagliatelle warzywnym
Przepis z programu Pieprz, chilli, sól (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Potrawka z muli z szafranowym ryżem
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Raki po warszawsku z grzankami na maśle
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.