Kalmary ze szpinakiem, czosnkiem i chili

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

Kalmary ze szpinakiem, czosnkiem i chili
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oliwy

rozgnieciony ząbek czosnku

pokrojona papryczka chili

300 g oczyszczonych

pokrojonych kalmarów

250 g szpinaku

cytryna

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


Podsmażyć na oliwie czosnek i chili. Dodać kalmary i smażyć, aż zrobią się białe. Dołożyć szpinak, przyprawić solą i pieprzem. Podsmażyć przez 2 minuty. Podawać z cząstkami cytryny.

powrót

Podobne przepisy

Krewetki z czosnkiem i bazylią
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 22)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia francuska
Szaszłyki z krewetek i cukinii
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Homar w lekkim bulionie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Koktajl z krewetek
Delia  Smith
Przepis z programu Delia na zimę (odc.11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
Smażone krewetki z sosem z jabłka i marakui
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.