Kalmary smażone na głębokim oleju

Przepis z programu Nancy Lam Nadmorska uczta (odc. 13)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Kalmary smażone na głębokim oleju
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kalmary

2 łyżki mąki z dodatkiem proszku do pieczenia

pół łyżeczki soli

woda

olej

sos ketjap manis

ziarno sezamowe

dymka

 

 

Przygotowanie:


Umyć, oczyścić i pokroić kalmary. Z mąki, wody i soli zrobić ciasto. Wrzucić do ciasta kalmary, rozgrzać olej i usmażyć je na średnim ogniu. Polać sosem ketjap manis, posypać ziarnem sezamowym i dymką.

powrót

Podobne przepisy

Sałatka z ośmiornicy po grecku
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.7)
trudność: brak
rodzaj dania: Sałatki, sałaty i surówki, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Szafranowy ryż z ragout z ryb
Przepis z programu
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Faszerowane kraby
Przepis z programu Floyd w Indiach Goa (odc. 2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.