Kalmary smażone na głębokim oleju

Przepis z programu Nancy Lam Nadmorska uczta (odc. 13)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indonezyjska

Kalmary smażone na głębokim oleju
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kalmary

2 łyżki mąki z dodatkiem proszku do pieczenia

pół łyżeczki soli

woda

olej

sos ketjap manis

ziarno sezamowe

dymka

 

 

Przygotowanie:


Umyć, oczyścić i pokroić kalmary. Z mąki, wody i soli zrobić ciasto. Wrzucić do ciasta kalmary, rozgrzać olej i usmażyć je na średnim ogniu. Polać sosem ketjap manis, posypać ziarnem sezamowym i dymką.

powrót

Podobne przepisy

Placuszki papad z krewetkami
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina Wyprawa w morze i tułaczka po Goa (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Potrawka z kalmarów z groszkiem
Przepis z programu
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krewetki z woka ze smażonym surowym  boczkiem
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Krewetki na ostro
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Homar w lekkim bulionie
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 23)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.