Janella  Purcell

Kalmary nadziewane chorizo


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Kalmary nadziewane chorizo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0


Składniki

8 małych kalmarów

200 g chorizo

średnia cebula

2 ząbki czosnku

łyżeczka papryki

2 łyżki koncentratu pomidorowego

400 g pomidorów z puszki

szczypta chili w płatkach

oliwa z oliwek



Przygotowanie

Oczyszczamy kalmary. Oddzielamy macki od odwłoka. Nadziewamy kalmary chorizo i spinamy wykałaczką. Podsmażamy je razem z cebulą, czosnkiem, papryką i pomidorami. Skrapiamy oliwą z oliwek.

powrót

Podobne przepisy

Cavatelli z małżami
Antonio  Carluccio
Przepis z programu Antonio Carluccio ucztuje w południowej Italii Apulia (odc.3)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Smażone kalmary podane z sosem tatarskim
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 4 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Mule po prowansalsku
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Owoce morza, Dania na walentynki
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Drabinki z krewetek i papryczek jalapeno
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.3)
trudność: trudne
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Pasztet z krewetek
Rick Stein
Przepis z programu Morska odyseja Ricka Steina (odc.1)
trudność: brak
rodzaj dania: Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia francuska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.