Kalmar z grilla

Kalmar z grilla
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.30
Seria kulinarna:
Włoskie przepisy z River Cafe (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 1 tuba kalmara
  • oczyszczona i sprawiona + macki
  • sól morska
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • oliwa

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotować salsę chilli, doprawić do smaku. Rozkroić tubę kalmara wzdłuż z jednej strony, rozłożyć i ponacinać nożem obiadowym co pół centymetra ukosem, 2 mm w głąb – w kratkę. Rozgrzać grill albo patelnię, oprószyć kalmara solą i pieprzem, posmarować oliwą i smażyć rozkrojoną tubę i macki po 50 sekund z każdej strony. Podawać z sosem chilli, rukolą i cząstkami cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA