Delia  Smith

Kalafior z sosem serowym


Przepis z programu Szkoła gotowania Delii Smith (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Kalafior z sosem serowym
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kalafior

2 liście bobkowe

gałka muszkatołowa

sól

 

 

Przygotowanie:


Kalafior dzielimy na różyczki i wkładamy do naczynia do gotowania na parze. Dodajemy dwa pokruszone liście bobkowe, solimy i doprawiamy gałką muszkatołową. Do garnka wlewamy wody na 2 palce. Powinna być wrząca, prosto z czajnika. Kalafior gotujemy na parze około dwunastu minut. Przekładamy go do żaroodpornego naczynia i nakrywamy ściereczką, w którą wsiąknie para wodna.

powrót

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.