Kaczka w pomarańczach

Kaczka w pomarańczach
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.50

Składniki:

  • 4 umyte pomarańcze
  • 2 piersi kacze po ok. 375 g
  • 55 g cukru
  • łyżka wody
  • 3 łyżki octu z czerwonego wina
  • 2/3 miarki bulionu drobiowego lub wołowego
  • 2 łyżki masła
  • sól i pieprz
  • sok z cytryny

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zdjąć skórkę z 2 pomarańczy za pomocą obieraczki do warzyw. Usunąć z niej albedo ostrym nożem. Pokroić w cieniutkie paseczki i zblanszować trzykrotnie we wrzątku. Odcedzić i przelać zimną wodą. Odstawić. Wycisnąć sok z tych dwóch pomarańczy. Obrać pozostałe 2 pomarańcze i pokroić na cząstki, odsączyć z nich sok i odłożyć miąższ. Mamy teraz miseczkę zblanszowanych paseczków skórki, ok. miarki soku i miseczkę cząstek pomarańczy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA